Bemutatkozunk

Mi a siker titka?

A siker titka a vállalat elkötelezettsége a kimagasló technikai megoldások,
a megbízhatóság és a hatékonyság mellett.

Az ember az évezredek során megtanulta: a lét és a faj fenntartása érdekében az egyén és a közösség biztonsága alapvető fontosságú.
Az ősember barlangokba húzódott és tűzzel őrizte bejáratát, az ókor embere falakat épített, a középkorban hatalmas várak és erődök emelkedtek.
A 21. század emberének hasonlóan nélkülözhetetlen szüksége van a biztonságra, miközben a világ megváltozott. Ma a biztonság kérdése jóval összetettebb, mint régen. Mások a veszélyek és megváltoztak a védekezési eszközök is. Most nem kell félnünk, hogy az erdőben valamilyen vadállat áldozatai leszünk, de tarthatunk attól, hogy séta közben a parkolóból ellopják az autónkat.
A személy és vagyonbiztonság mára iparággá fejlődött. Bár törekszünk szabadságunk megtartására, mégis elfogadjuk azt, hogy számtalan helyen – a saját biztonságunk érdekében – ellenőriznek minket. Személyünk azonosítására igazolványokat hordunk magunknál és természetesnek tartjuk, ha elkérik, és automata leolvasóval ellenőrzik. Nem neheztelünk akkor sem, ha egy parkolóba behajtva az autónk rendszámát kamerák segítségével automatikusan rögzítik.
A biztonság ma is egyéni és társadalmi érdek, hasonlóan a régi időkhöz.
Az  ARH Zrt. intelligens képfeldolgozáson alapuló biztonság- és közlekedéstechnikai informatikai eszközöket fejleszt, gyárt és értékesít. Fő tevékenységei: hardver és szoftver fejlesztés, gyártás, értékesítés, továbbá közlekedésinformatikai rendszerek tervezése, fejlesztése.

Az ezt követő 20 évben zajló folyamatos, magas színvonalú kutatás és innovatív fejlesztés eredményeképpen mára elmondható, hogy az ARH Zrt. az egyik meghatározó szereplője a képfeldolgozáson alapuló biztonság- és közlekedéstechnikai világpiacnak.” – vallja a cég egyik alapítója.


Az ARH CARMEN® rendszám azonosító termékét felismerési biztonsága és megbízhatósága az élre emelte. A CARMEN® ANPR motor képes nagy biztonsággal olvasni bármely alfanumerikus rendszámtáblát és a világon egyedül képes arab rendszámok leolvasására is.


Az ARH dokumentum olvasói kiváló képalkotó képességükkel és rendkívül magas felismerési biztonságukkal vívták ki a szakma elismerését.


Az ARH új terméke a FACEIDENT arcfelismerő. Gyorsaságának és megbízhatóságának köszönhetően, kiválóan alkalmazható az arcfelismerésre alapuló beléptető rendszerek motorjaként.


Cégünk székhelye Budapesten, az Alkotás utcában, Innovációs Központunk Perbálon található.

Ügyfelei olyan rendszerintegrátor vállalatok, akik a legkorszerűbb innovatív technológiák alkalmazásával kiemelkedő műszaki színvonalú rendszereket telepítenek partnereik számára.
Az ARH  Zrt. mesterséges intelligens képfeldolgozó know-how-jára épülő biztonság és közlekedéstechnikai eszközei több mint 200 országban, több mint 2500 partner elégedettségét vívták ki. A világ minden földrészén, Ausztráliától Brazíliáig, Koreától Szaúd-Arábiáig megtalálhatók rendszám azonosító, okmány olvasó berendezései.

“Az egyén az őt körülvevő világról érzékszervei segítségével jut információhoz. Az öt érzékszerv (látás, hallás, ízlelés, szaglás, tapintás) által érzékelt és az agy segítségével feldolgozott adatok 75-80%-a vizuális információ. A vizuális érzékelés tehát az ember és a világ kapcsolatában kiemelkedő jelentőségű.
1990-ben néhány fiatal matematikus-mérnök társammal azt a kérdést feszegettük, hogy vajon a modern számítástechnika segítségével létrehozható-e az emberi agynak olyan számítógépes matematikai modellje, amelynek segítségével a számítógép képes látni. Más szóval képessé tehető-e a számítógép arra, hogy önállóan értelmezze egy általa még soha nem látott digitális kép tartalmát. A kutatások sikere rövid időn belül az eredmények hasznosítására, tehát konkrét feladatok megoldására késztetett minket. Így készült el 1992-ben Magyarországon a világ első automatikus számítógépes rendszám azonosító berendezése.