System service exception – megoldások és tippek

A „System Service Exception” hibaüzenetet sokan tapasztalják Windows operációs rendszerükön. Ez a hiba olyan problémára utal, amelyet a rendszer szolgáltatások vagy meghajtók hibás működése okozhat. Ebben a cikkben részletesen elemezzük ezt a hibát, és bemutatjuk a legjobb megoldásokat annak kijavítására.

1. hiba azonosítása

Mielőtt bármilyen javítást elvégeznénk, először meg kell próbálnunk azonosítani a probléma forrását. A „System Service Exception” hiba gyakran olyan okok miatt jelentkezik, mint a meghajtókon vagy a rendszerfájlokon belüli hibák. Ehhez kövessük ezeket a lépéseket:

 • Indítsuk újra a számítógépet és figyeljük meg, hogy a hiba újból jelentkezik-e.

 • Ellenőrizzük a rendszer naplóit az eseménynaplóban, hogy megtaláljuk a hiba részleteit.

 • Frissítsük vagy telepítsük újra a rendszerünkhöz tartozó illesztőprogramokat.

2. illesztőprogram frissítése

Az elavult vagy hibás illesztőprogramok gyakran okozhatnak „System Service Exception” hibaüzenetet. Az illesztőprogramok frissítése segíthet megoldani ezt a problémát. Kövesse ezeket a lépéseket:

 1. Nyissa meg a „Device Manager” vagy Eszközkezelőt a Windows rendszerben.

 2. Kattintson jobb gombbal a problémás hardverre, és válassza a „Driver Update” vagy Illesztőprogram frissítése lehetőséget.

 3. Indítsa újra a számítógépet a frissítés végrehajtása után.

3. rendszerfájlok ellenőrzése

A rendszerfájlok sérülése is okozhatja ezt a hibaüzenetet. Az alábbi lépésekkel ellenőrizheti és javíthatja a rendszerfájlokat:

 1. Indítsa el a „Command Prompt” vagy Paranor programot rendszergazdai jogosultságokkal.

 2. Írja be a következő parancsot, majd nyomja meg az Enter billentyűt: sfc /scannow

 3. Várja meg, amíg a rendszer ellenőrzi és javítja a sérült fájlokat.

4. harmadik fél szoftverek vizsgálata

Bizonyos alkalmazások és szoftverek is konfliktusokat okozhatnak, ami a „System Service Exception” hibaüzenetet generálhatja. Próbálja ki az alábbiakat:

 • Indítsa el a számítógépet „Safe Mode” vagy Biztonságos módban, hogy ellenőrizze, hogy a hiba továbbra is jelentkezik-e. Ha nem, akkor egy harmadik fél szoftver okozhatja a problémát.

 • Törölje vagy frissítse azokat a szoftvereket, amelyeket nem használ vagy amelyek konfliktusokat okozhatnak.

Hogyan lehet megelőzni a „System Service Exception” hibaüzenetet?

Az illesztőprogramok és a rendszerfájlok rendszeres frissítése segíthet megelőzni ezt a hibát. Emellett vigyázzon arra, hogy csak megbízható szoftvereket telepítsen, és ellenőrizze a harmadik fél szoftvereket, hogy ne okozzanak konfliktusokat.

Mikor érdemes szakértő segítségét kérni?

Ha a fenti javítási módszerek nem oldják meg a problémát, vagy ha újra és újra előfordul a „System Service Exception” hiba, érdemes szakértő segítségét kérni. Egy tapasztalt informatikus vagy számítógépjavító segíthet az alaposabb hibakeresésben és javításban.

Mennyibe kerül egy szakember segítségének igénybevétele?

A szakember segítségének költsége változhat, attól függően, hogy milyen problémával találkozik, és mennyi időt vesz igénybe a javítás. Általában egy óradíjat vagy meghatározott munkadíjat számolnak fel a szolgáltatók. Az árak eltérhetnek, így érdemes több helyen is érdeklődni.

Vezi și:

Szerző képe

Ramir

Szólj hozzá!