Dokumentum olvasók, OCR, Biometria


A különböző dokumentumolvasó modellekkel tetszőleges okmányellenőrzésen alapuló rendszer valósítható meg.

Az ARH Zrt. 1998-ban egy olyan automatikus okmány olvasó és ellenőrző berendezés fejlesztését tűzte ki célul, amely alkalmazásával magas szintű, gyors és hatékony okmány ellenőrzés valósítható meg. Így született meg a Passport Reader termékcsalád.

A feladat nem volt egyszerű! Az okmányon levő adatok leolvasására alkalmas, kicsi, masszív, a mechanikai igénybevételnek ellenálló berendezésekre volt szükség. A védelmi jegyek megjelenítéséhez normál fényben, infravörös és ultraibolya fényben is képet kell készíteni. A teljes folyamat nem tarthat tovább 1-2 másodpercnél.

A tervezők a fejlesztések során különösen nagy figyelmet szenteltek a berendezések könnyű integrálhatóságának. A termékek a hozzájuk tartózó szoftverek segítségével nagyon könnyen illeszthetők bármely okmányellenőrzésen alapuló komplex informatikai rendszerhez.

A különböző dokumentumolvasó modellekkel tetszőleges okmányellenőrzésen alapuló rendszer valósítható meg.

Berendezéseink a látható, az infravörös és az ultraibolya fényben egyaránt kimagasló képminőségűek. Rendkívül nagy megbízhatóságú karakter felismerő algoritmusaik mellett (OCR, MRZ) további egyedülálló szolgáltatásokat kínálnak. Képesek a 2D vonalkódok felismerésére, színes UV képek készítésére, automatikus okmány észlelésre, a legújabb útlevelekbe épített RFID chipek olvasására.

Használatuk rendkívül egyszerű, különleges képzést, betanítást nem igényel. A készülék érzékeli a behelyezett okmányokat és automatikusan elvégzi a képkészítést, adatolvasást és elemzést.

A dokumentum-olvasó és ellenőrző termékekről bővebb információt talál az ARH Zrt. angol nyelvű www.arh.hu, és a www.passport-reader.com, www.speedyreader.com technikai oldalain.

Rendszerintegrátor partnereinkkel való együttműködésünk sikerességét bizonyítja, hogy a világon több mint 30 000 dokumentumolvasó működik különféle alkalmazásokban:

  • Repülőtereken
  • Határátkelőhelyeken
  • Követségeken
  • Postahivatalokban
  • Szállodákban
  • Közjegyzői irodákban
  • Autókölcsönzőkben